KABAKLI KEK
- 2 orta boy kabak
- 3 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 kırmızı biber
- Yarım demet dereotu
- Bir tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 paket kabartma tozu
- 250 gram kadar beyaz peynir
- 2,5 su bardağı un
Üzerine;
- Çörek otu ve susam
.............. 
Öncelikle yumurtalar bir iki dakika kadar el çırpıcısıyla çırpılır. Sonra yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu, tuz, baharatlar ve un eklenerek karıştırılır. Kabaklar rendelenir suyu sıkılıp karışıma eklenir. Diğer malzemelerde ufak ufak doğranıp eklenir ve en son peynirde ufalanıp karıştırılır. Yağlanmış fırın kabına dökülür. Üzerine çörek otu ve susam serpilip pişirilir. Pişme süresi fırından fırına fark ettiği için süre değişebilir kürdanla kontrol ederek 175 derecelik fırında içi pişene ve üzeri kızarana kadar pişiriniz. Afiyet olsun.
 
Social Plugin